Post main image

Βρήκαμε και σας προτείνουμε τα summer camps στην Αθήνα τα οποία έχουν οργανώσει πλήθος δραστηριοτήτων για την απασχόληση των παιδιών σας όσο εσείς θα εργάζεστε!

Summer Camp 2022 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

«Στο εργαστήρι του καλλιτέχνη»: 6 πενθήμερα: Από 20 Ιουνίου μέχρι 29 Ιουλίου (20-24/6, 27/6-1/7, 4-8/7, 11-15/7, 18-22/7 και 25-29/7)

Το Summer Camp με τίτλο «Στο εργαστήρι του καλλιτέχνη», που διοργανώνει φέτος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, θα κάνει το καλοκαίρι συναρπαστικό για τους μικρούς μας φίλους!

Το Summer Camp θα πραγματοποιηθεί έξι πενθήμερα, από 20 Ιουνίου μέχρι 29 Ιουλίου, προσφέροντας πέντε μέρες μέσα στο Μουσείο γεμάτες διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές και ομαδικά παιχνίδια!

Στο εργαστήρι του καλλιτέχνη

Στο φετινό summer camp τα παιδιά θα τρυπώσουν στο εργαστήρι διαφόρων καλλιτεχνών, από την αρχαιότητα ως σήμερα, όπου θα ζωντανέψουν τέχνες ξεχασμένες, αλλά και τωρινές. Από τα εργαστήρια των αγγειογράφων ως το στούντιο του Brice Marden, από τον πάγκο των χρυσοχόων μέχρι τα χειρόγραφα των Κινέζων καλλιγράφων, από τις Προϊστορικές Κυκλάδες και τα ειδώλια μέχρι τα εικαστικά κοσμήματα του σήμερα. Αλλά το ταξίδι μας δε θα περιοριστεί εκεί. Μαζί με τα εικαστικά εργαστήρια θα ζωντανέψουν κι άλλοι χώροι καλλιτεχνών, όπως χορευτών της αρχαιότητας και του σήμερα, ηθοποιών από την Αρχαία Ελλάδα ως την Ιαπωνία και μουσικών του τότε και του τώρα. Οι αρχαίοι χοροί μπλέκονται με το χιπ χοπ, η μουσική με αυλό και λύρα ανακατεύεται με τον ρυθμό από τενεκέδες και σκουπόξυλα και οι αρχαίες μάσκες με τα κεφάλια του Μινώταυρου, του Pablo Picasso.

Στόχος του φετινού summer camp είναι τα παιδιά να πειραματιστούν  με διαφορετικές τεχνικές και υλικά, να δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα έργα και να συμμετέχουν στην παραγωγή ενός ομαδικού. Το παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός και η συνεργασία θα είναι αναπόσπαστα συστατικά όλων των δράσεων. Έμπνευσή μας οι μόνιμες συλλογές του Μουσείου και η περιοδική έκθεση του Brice Marden, τις οποίες θα επισκεπτόμαστε κάθε μέρα. Τα έργα των παιδιών θα γίνονται κομμάτι μιας έκθεσης που θα στήνεται μέρα με τη μέρα, για να παρουσιαστεί από τα ίδια τα παιδιά στους γονείς τους την τελευταία ημέρα του κάθε κύκλου.

Τα παιδιά το μόνο που χρειάζεται να φέρουν μαζί τους είναι κέφι και διάθεση για παιχνίδι!

Το Summer Camp πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

6 κύκλοι Συναντήσεων: 20-24/6, 27/6-1/7, 4-8/7, 11-15/7, 18-22/7, 25-29/7

Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-15.00 (με 2 μικρά διαλείμματα για ελαφρύ γεύμα, που τα παιδιά θα έχουν μαζί τους από το σπίτι).

Ηλικίες: 5-10 ετών (τα παιδιά χωρίζονται σε ηλικιακές ομάδες)

Εισιτήρια στο viva.gr: 100 ευρώ/πενθήμερο

Είσοδος: Νεοφύτου Δούκα 4

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Δέσποινα Σακελλαρίου

Πληροφορίες: 210 7294220 / emarkou@cycladic.gr

Το Summer Camp απευθύνεται σε ελληνόφωνα παιδιά της Ελλάδας και του εξωτερικού

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στις 25/05/2022 στο viva.gr

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στο Summer Camp, θα ακολουθήσουμε όλους τους κανόνες υγιεινής και οι χώροι του Μουσείου θα απολυμαίνονται συνεχώς.

Στις αίθουσες θα τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Στο Μουσείο θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας που θα ισχύουν την περίοδο διεξαγωγής του Summer Camp.

Summer Camp στην Τεχνόπολη | 16 Ιουνίου – 15 Ιουλίου 2022

Εκπαιδευτικά προγράμματα, πρωτότυπα εργαστήρια, δημιουργικά παιχνίδια και άλλες απίθανες δράσεις περιμένουν τα παιδιά 6-11 ετών στην καρδιά της πόλης!

4 θεματικές εβδομάδες | 16 Ιουνίου – 15 Ιουλίου 2022

Το πιο αγαπημένο summer camp της πόλης έρχεται για 9η συνεχόμενη χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να προσφέρει στα παιδιά 6-11 ετών ένα συναρπαστικό καλοκαίρι στην καρδιά της πόλης. Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio και την ομάδα θεάτρου Ανεμόμυλοι, έχουν σχεδιάσει ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής που υπόσχεται μία δροσερή εμπειρία γνώσης, παιχνιδιού, φαντασίας και ατέλειωτης διασκέδασης!

Το φετινό “Summer Camp στην Τεχνόπολη” μεγαλώνει κατά μία εβδομάδα και έρχεται πιο ανανεωμένο από ποτέ, με νέες συνεργασίες, ολοκαίνουρια προγράμματα, εξορμήσεις στην πόλη και άφθονο παιχνίδι! Το πρόγραμμα ξεκινά αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων κι έτσι την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Ιουνίου οι μικροί μας φίλοι δίνουν ραντεβού στην Τεχνόπολη για να πάρουν μία πρώτη γεύση και να μπουν σε καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου, ακολουθούν τέσσερις συναρπαστικές εβδομάδες (πενθήμερα), γεμάτες πρωτότυπες δράσεις που ξεκινούν στις 08.00 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 16.00 το απόγευμα. 

Φέτος, τα τέσσερα στοιχεία της φύσης συναντιούνται και ενώνουν τις δυνάμεις τους… Με έμπνευση τη γη και τα μυστικά της, το νερό και την αξία του, τον άνεμο και τη δύναμή του, τη φωτιά και το μυστήριό της, τα παιδιά παίρνουν μέρος σε παιχνίδια εξερεύνησης, εικαστικά εργαστήρια STEAM, εργαστήρια χορού, body music και θεατρικού παιχνιδιού, ομαδικά παιχνίδια στην αυλή, προβολές ταινιών, εκπαιδευτικές βόλτες και πολλές ακόμα απίθανες δράσεις που υπόσχονται ανέμελές στιγμές ψυχαγωγίας.

Οι θεματικές εβδομάδες του Summer Camp διαμορφώνονται ως εξής:

• Έναρξη Summer Camp | 16-17.6

• 1η εβδομάδα | Πόλη σαν τη Γη! | 20-24.6

• 2η εβδομάδα | Πόλη από νερό! | 27.6-1.7

• 3η εβδομάδα | Πόλη της φωτιάς! | 4-8.7

• 4η εβδομάδα | Πόλη σαν τον άνεμο! | 11-15.7

Πώς περνάμε την ημέρα μας στο Summer Camp:

8:00-9:00 | Προσέλευση

Χωριζόμαστε σε ομάδες και η μέρα ξεκινάει!

9:00-9:30 | Ομαδικά παιχνίδια 

Οι ομάδες μαζί με τους υπεύθυνους παιδαγωγούς παίζουν κινητικά παιχνίδια στους εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολης για να ξεκινήσει η μέρα με τον πιο ευχάριστο τρόπο!

9:30-11.00 | Εκπαιδευτικά προγράμματα-εργαστήρια

Οι ομάδες παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια σχετικά με τη θεματική της κάθε εβδομάδας, από καλλιτέχνες και έμπειρους παιδαγωγούς.

11.00-11.30 | Δεκατιανό

Με τόσο παιχνίδι πεινάσαμε λίγο… Μήπως να φάμε κάτι για να συνεχίσουμε το παιχνίδι;

11:30-13:00 | Εκπαιδευτικά προγράμματα-εργαστήρια

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια συνεχίζονται…

13:00-14:00 | Μεσημεριανό φαγητό 

14:00-14:30 | Α’ αποχώρηση 

14:00-15:30 | Προβολές ταινιών | Ομαδικά παιχνίδια

Παρακολουθούμε ταινίες με ποικίλες θεματικές, παρουσιάζουμε τις δράσεις μας στις υπόλοιπες ομάδες, παίζουμε και ακούμε ιστορίες.

15:30-16:00 Τελευταία αποχώρηση 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Το πιο διασκεδαστικό summer camp της πόλης σε προσκαλεί σε μια σούπερ καλοκαιρινή εμπειρία! Εσύ θα λείπεις;

Περισσότερες πληροφορίες:

Κρατήσεις: 2130109325 (Δε-Πα 11:00-17:00)

Κόστη συμμετοχής:

Κόστος έναρξης Summer Camp (16 &17 Ιουνίου): 25€/ημέρα

Κόστος ανά εβδομάδα: 130€

Στα κόστη συμπεριλαμβάνονται: το σύνολο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οι εκπαιδευτικές εκδρομές, το δεκατιανό, το μεσημεριανό μαγειρευτό φαγητό, η παρουσία ιατρού στο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του camp.

Summer Camp στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να υποδεχθεί τα παιδιά 5-11 ετών που θέλουν να περάσουν ένα αξεχαστο καλοκαίρι στο πιο καλλιτεχνικό Camp της πόλης.

Το καλοκαιρινό Camp θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 31 Ιουλίου.,

5 εβδομάδες γεμάτες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά 5-11 ετών, πάντα με την ποιότητα και την ασφάλεια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης!

Όταν τα σχολεία θα κλείσουν, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις διακοπές τους  στο πιο καλλιτεχνικό και πρωτότυπο Camp της πόλης.
Από  29/6 έως 31/7 και για 7,5 ώρες ημερησίως  (8:00-15:30)  παιδιά 5-11 ετών θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός απολαυστικού Camp που συνδυάζει την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση με την Τέχνη σε όλες της τις μορφές!

Ελάτε να φτιάξουμε μια μεγάλη παρέα και να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά.

Στο πλούσιο πρόγραμμα του καλοκαιρινού Camp του Μουσείου Παιδικής Τέχνης τα παιδιά θα  ζωγραφίσουν με αφορμή βιβλία, έργα γνωστών καλλιτεχνών,  θα εμπνευστούν  από τις εκθέσεις του Μουσείου, θα εκφραστούν σε  θεατρικά εργαστήρια,  θα ταξιδέψουν  σε κόσμους μαγικούς. Και όχι μόνο! Παιχνίδια δεξιοτήτωνμουσικοκινητική, εξερευνήσεις στην Πλάκαπαιχνίδια κίνησης στον ήσυχο πεζόδρομο του Μουσείου, αλλά και δημιουργικές επισκέψεις σε γειτονικά Μουσεία, συμπληρώνουν το πιο πλούσιο και προσεγμένο camp της πόλης! Στο τέλος της μέρας, τα παιδιά επιστρέφουν σπίτι γεμάτα νέες εμπειρίες και ενθουσιασμό!

Χρήσιμες πληροφορίες

Κόστος συμμετοχής και εκπτώσεις:

Για μια ημέρα συμμετοχής: 25 ευρώ

Για την αγορά τουλάχιστον δύο ημερών, κάθε ημέρα συμμετοχής 20 ευρώ. Για αδέλφια γίνεται έκπτωση 10%

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Summer Camp Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης

Τα Summer Camps του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης λειτουργούν περισσότερο από 18 χρόνια και προσφέρουν στα παιδιά τις πιο αξέχαστες και ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές στην πόλη.

Στα 14 στρέμματα ιδιωτικών εγκαταστάσεων του Ομίλου στην καρδιά του Λαιμού, τα παιδιά απολαμβάνουν τη θάλασσα του όρμου της Βουλιαγμένης, την Ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα και έρχονται σε επαφή με τα αθλήματα του νερού.

Σε απόλυτα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, εξειδικευμένοι προπονητές και παιδαγωγοί μυούν τα παιδιά στην κολύμβηση, το waterpolo, την καλλιτεχνική κολύμβηση, την ιστιοπλοΐα, το windsurf, το κανό και το SUP και το water skiή το wakeboard* (τα δύο τελευταία γίνονται με επιπλέον οικονομική επιβάρυνση).

Εκπαιδευτική ομάδα παιδαγωγών αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία και τη βιωματική εκπαίδευση των παιδιών σε παιχνίδια κατασκευών, καλλιτεχνικών και δημιουργικής απασχόλησης.

Με την μακρά παράδοση και ιστορία του, ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης είναι το ιδανικό σημείο όπου μέσα από την εμπειρία που προσφέρουν τα Summer Camps, τα παιδιά να μάθουν και μετά να επιλέξουν ένα από όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου. Με αφετηρία το καλοκαιρινό camp, να συνεχίσουν στις Αθλητικές Σχολές και να αγαπήσουν τον αθλητισμό, έχοντας ως πρότυπο τους αθλητές του Ομίλου που έχουν διακριθεί με περισσότερα από 450 μετάλλια στην πορεία λειτουργίας του Σωματείου από Εθνικό μέχρι και Ολυμπιακό επίπεδο!

Πιο σημαντικό από όλα είναι ότι τα παιδιά βρίσκονται σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον στη φύση και τη θάλασσα με απόλυτη ασφάλεια, και δημιουργούν νέες φιλίες, νέες εμπειρίες και μοναδικές αναμνήσεις!

 

Διαβάστε παρακάτω πληροφορίες σχετικά με τις εναλλακτικές προγραμμάτων

Ωράρια

  • Βασικό πρωινό πρόγραμμα – ώρες 08:30-14:30. Στο βασικό πρωινό πρόγραμμα περιλαμβάνεται δεκατιανό, αλλά όχι μεσημεριανό φαγητό και δεν υποστηρίζεται υπηρεσία μεταφοράς με πούλμαν.
  • Πρωινό διευρυμένο πρόγραμμα – ώρες 08:30-16:00. Στο πρωινό διευρυμένο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται μεσημεριανό φαγητό με επιπλέον χρέωση.  Τα παιδιά μέχρι τη λήξη του προγράμματος απασχολούνται με ελεύθερο παιχνίδι, επιτραπέζια και ομαδική απασχόληση. Η υπηρεσία μεταφοράς με πούλμαν υποστηρίζεται μόνο στο πρωινό διευρυμένο πρόγραμμα και έχει επιπλέον χρέωση, με ώρα άφιξης στον Ν.Ο.Β. 08:25 και ώρα αναχώρησης του πούλμαν από τον Ν.Ο.Β. στις 15:50.
  • Απογευματινό πρόγραμμα – ώρες 17:00-20:00.
  • Απογευματινό διευρυμένο πρόγραμμα – ώρες 17:00-21:00. Στο απογευματινό διευρυμένο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται φαγητό με επιπλέον χρέωση και ελεύθερο παιχνίδι με επιτραπέζια και ομαδική απασχόληση των παιδιών.

Περίοδοι

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Γ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Δ

Ημερομηνίες: Δευτέρα 20 Ιουνίου –  Παρασκευή 8 Ιουλίου      (*Απαραίτητη προϋπόθεση η κράτηση όλης της περιόδου) Δευτέρα 11 Ιουλίου – Παρασκευή 29 Ιουλίου Δευτέρα 1 Αυγούστου – Παρασκευή 19 Αυγούστου Δευτέρα 22 Αυγούστου – Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

Ηλικίες

Στο Summer Camp του Ν.Ο.Β. μπορούν να έρθουν παιδιά από 5-13 ετών. Τα παιδιά χωρίζονται σε ηλικιακές ομάδες, ώστε να δημιουργούν μια σωστή παρεούλα για να περάσουν τις πιο όμορφες, αθλητικές διακοπές! 

Το πρόγραμμα στο Summer Camp του Ν.Ο.Β. είναι πλούσιο και γεμάτο ευχάριστη περιπέτεια. Καθημερινά αναρτάται στη Γραμματεία των Αθλητικών Σχολών του Ν.Ο.Β.

Το παιδί θα έρθει σε επαφή με όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου και θα μυηθεί από καταρτισμένους προπονητές που κάνουν την εκμάθηση παιχνίδι. Θα ανακαλύψει τα υδάτινα σπορ και θα έρθει κοντά στον αθλητισμό.

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που συνδυάζει αθλητισμό, δημιουργική απασχόληση και εκπαιδευτικά προγράμματα,  κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του παιδιού και δημιουργεί αξέχαστες εμπειρίες! Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες:  Κολύμβηση, υδατοσφαίριση, ιστιοπλοΐα, καλλιτεχνική κολύμβηση, windsurf, yoga, taekwondo, SUP, κανό, βόλεϊ, θεατρικό παιχνίδι, εκπαιδευτικά προγράμματα (Πρώτων βοηθειών, Διατροφής, Safe water sport) και πολλά άλλα!

Δείτε περισσότερα εδώ.

Summer Camp στο Μουσείο Ηρακλειδών

Αξέχαστες επιμορφωτικές διακοπές περιμένουν τους μικρούς μας φίλους φέτος το καλοκαίρι, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, με την αστική θερινή κατασκήνωση στο Μουσείο Ηρακλειδών.

Από τις 20 Ιουνίου έως τις 22 Ιουλίου, οι μικροί Ηρακλείδες με αφετηρία το κτίριο της Ηρακλειδών 16, θα έχουν την ευκαιρία να ιχνηλατήσουν την πανέμορφη γειτονιά του Θησείου και να ανακαλύψουν μερικούς από τους  θησαυρούς του αθηναϊκού ιστορικού κέντρου, μέσα από επιλεγμένους πολιτιστικούς περιπάτους σε κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Ο τίτλος του προγράμματος: “Μικροί Ιχνηλάτες”.

Το ολόφρεσκο, μορφωτικό, ψυχαγωγικό πρόγραμμά “Μικροί Ιχνηλάτες” περιλαμβάνει, επίσης, εικαστικές δημιουργίες, λαογραφία, εκπαιδευτική ρομποτική, δράσεις και παιχνίδια με θέμα τη μόνιμη συλλογή «ΕΥΡΗΚΑ», του Μουσείου.

Το πρόγραμμα αφορά στη χρονική περίοδο από τις 20 Ιουνίου έως και τις 22 Ιουλίου 2022 και είναι ολοήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η αστική θερινή κατασκήνωση στο Μουσείο Ηρακλειδών λειτουργεί από τις 08:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα. Το ωράριο λειτουργίας για τα παιδιά των εργαζόμενων κηδεμόνων είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια κατά μία ώρα. Το Μουσείο θα εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους γονείς από τις 07:30 έως και τις 16:30. Το πρόγραμμα της αστικής θερινής κατασκήνωσης στο Μουσείο Ηρακλειδών περιλαμβάνει πέντε αυτοτελείς και ανεξάρτητους εβδομαδιαίους κύκλους.

Αστική θερινή κατασκήνωση στο Μουσείο Ηρακλειδών.

Τα παιδιά από 8-12 ετών έχουν τη δυνατότητα εγγραφής σε έναν ή και περισσότερους κύκλους.

Περίοδοι λειτουργίας
  • 1η εβδομάδα: 20/6-24/6
  • 2η εβδομάδα: 27/6-1/7
  • 3η εβδομάδα: 4/7-8/7
  • 4η εβδομάδα: 11/7-15/7
  • 5η εβδομάδα: 18/7-22/7

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ.  Για διευκρινίσεις, ερωτήσεις, απορίες επικοινωνείτε Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 έως 14:00 στο τηλ. 210 3461981 ή στέλνετε mail στο edu@herakleidon.org

Αφετηρία του προγράμματος αποτελούν πάντα οι θαυμαστοί εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου και στα δύο κτίρια των εγκαταστάσεων του. Η συνέχεια δίνεται στη γειτονιά του Θησείου, αλλά και στις αρχαίες γειτονιές της Αθήνας με μία πλειάδα εκπλήξεων να τα περιμένει.

Αυτό το καλοκαίρι όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη ξέγνοιαστες, χαρούμενες και ποιοτικές διακοπές. Το Μουσείο Ηρακλειδών και η αστική θερινή κατασκήνωση “Μικροί Ιχνηλάτες”, είναι βέβαιο πως τις προσφέρουν.


Το Μουσείο των Ηρακλειδών, τηρεί αυστηρά τα εκάστοτε ισχύοντα πρωτόκολλα σχετικά με τον περιορισμό μετάδοσης του SARS-CoV-2. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μικρός, η μάσκα είναι υποχρεωτική και τα παράθυρα στις αίθουσές του πάντα ανοιχτά.