KIDOT Festival 4: 8 & 9 Οκτωβρίου, ΔΕΘ Helexpo
Post main image

Αν το κάμπινγκ με το παιδί σας φαίνεται μία ολόκληρη περιπέτεια, σας έχουμε τον απόλυτο οδηγό με  συμβουλές που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες:

Μην περιμένετε να είναι όλα τέλεια και καθαρά

Τόσο στα μωρά, όσο και στα νήπια αρέσει το χάος, γι’ αυτό καλύτερα μην περιμένετε ή μην ελπίζετε πως στο κάμπινγκ με το παιδί όλα θα είναι τακτοποιημένα και  πεντακάθαρα. Ιδανικά, θα πρέπει να μην φρικάρετε κάθε φορά που το βλέπετε πιο λερωμένο από ποτέ και φυσικά φροντίστε για την καλή υγιεινή των χεριών όλων των μελών της οικογένειας.

Διαλέξτε μία θέση κοντά σε ντουζιέρες και τουαλέτες  

Μία θέση κοντά στις τουαλέτες και τις ντουζιέρες θα σας σώσει από το διαρκές πήγαινε- έλα που είναι αναπόφευκτο και θα κάνει σαφώς πιο εύκολη την καθημερινότητα στο κάμπινγκ. Τουαλέτα, πλύσιμο χεριών, μπανάκι και ξανά όλα από την αρχή: θυμηθείτε το απ’ την αρχή των διακοπών σας.

Βάζουμε εντομοαπωθητικά αλλά προσοχή στα συστατικά

Τα αντικουνουπικά είναι το must αξεσουάρ όταν κάνεις κάμπινγκ με το παιδί και όπως θα διαπιστώσετε θέλουν συχνή… επανάληψη. Ωστόσο, προσέξετε ώστε το αντικουνουπικό που θα διαλέξετε να μην περιέχει την ουσία DEET. Σύμφωνα και με νέες έρευνες πρόκειται για μία επιβλαβή ουσία που δε θα πρέπει να εφαρμόζεται ειδικά σε παιδιά.

Διαλέξτε μεγάλη σκηνή

Θα χρειαστείτε χώρο και την άνεσή σας, γι’ αυτό διαλέξτε με προσοχή τη νέα σας σκηνή ώστε να είστε όλοι όσο το δυνατόν πιο άνετα ώστε εσείς να απολαύσετε τον ύπνο σας και το μωρό ή το παιδί να έχει χώρο να τριγυρνά. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό τα παιδιά δεν αντέχουν πάρα πολλή ώρα σε πολύ μικρά μέρη.

Καλό είναι να γνωρίζετε το μέρος  

Εάν δεν έχετε επισκεφτεί ξανά το μέρος, κάντε μία έρευνα γι’ αυτό! Βρείτε πού έχει κοντά Κέντρο Υγείας, φαρμακείο και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστείτε.

Μην προγραμματίζετε δύσκολα γεύματα

Γενικώς στις διακοπές και ειδικότερα στο κάμπινγκ η ζωή πρέπει να είναι απλή και εύκολη. Μην προγραμματίζετε δύσκολα γεύματα. Προτιμήστε φρούτα, εύκολα και υγιεινά σνακ για την παραλία, μπάρες δημητριακών και ξηροί καρποί είναι η καλύτερη λύση που θα λατρέψουν σίγουρα τα παιδιά.

Μην κουβαλήσετε υπερβολικά πολλά παιχνίδια

Ξέρουμε ότι πιθανότατα τα παιδιά θα θέλουν να πάρουν μαζί τους όλα τα παιχνίδια τους. Ωστόσο, το κάμπινγκ θα εμπνεύσει τα παιδιά να εξερευνήσουν τη φύση και το παιχνίδι, καθώς επίσης θα οδηγήσει και σε νέες δραστηριότητες που δεν συνηθίζονται στην πόλη. Γι’ αυτό, πάρτε μόνο τα αγαπημένα τους παιχνίδια για να γλιτώσετε και την γκρίνια.

Πετσέτες, ρούχα και αντισηπτικά σε αφθονία!

Όπως φαντάζεστε θα χρειαστείτε ρούχα για να αλλάζετε συνέχεια, πετσέτες για συχνά ντουζ και φυσικά αντισηπτικά και υγρά μαντηλάκια για να διατηρείτε τα χέρια όλων καθαρά (όταν ντουζιέρες και τουαλέτες είναι απασχολημένες). Μην ξεχάσετε τα μαγιό σας και το πιο σημαντικό: Το κάμπινγκ είναι μια αξέχαστη περιπέτεια για μικρούς, αλλά και μεγάλους! Καλές διακοπές!

Διαβάστε επίσης: 

H ανακάλυψη του φετινού καλοκαιριού που θα λατρέψουν όλα τα παιδιά!

Family corner

Post image
Υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι σας (1ο μέρος)
Post image
Βιβλίο και παιδί: Μια σχέση που αξίζει να δημιουργηθεί!
Post image
Υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι (2ο μέρος)

Green Living

Post image
Φυσικά καθαριστικά για να “τη βγάλουμε καθαρή”
Post image
Η Κοπεγχάγη θα φυτέψει καρποφόρα δέντρα στους δρόμους με δωρεάν φρούτα για τους κατοίκους της
Post image
Superblocks: Το ριζοσπαστικό πείραμα της Βαρκελώνης, αλλάζει τη ζωή όλης της πόλης