Post main image

Όλυμπος, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας.

Ένα μοναδικό ορεινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα φέρνει η ομάδα της Αιθήρ για εφήβους ηλικίας 13 έως 17 ετών για 12 ημέρες στο μαγικό βουνό του Ολύμπου.

Μια κορυφή η οποία προσελκύει ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Η ιστορία του τόπου και οι μύθοι δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μαγευτική. Η ενέργεια της φύσης και οι ήχοι του νερού μάς ταξιδεύουν και δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για προσωπική ανάπτυξη και συναισθηματική ενδυνάμωση.

Περίπατοι και πεζοπορίες στον Εθνικό Δρυμό, βοηθούν στην ενδυνάμωση της φυσικής κατάστασης, στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των συμμετεχόντων.

Τα παιδιά διαμένουν στην φύση για 12 ημέρες. Μέσα σε αυτό το διάστημα, τους δίνεται η ευκαιρία μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος αλλά και με βιωματικά παιχνίδια να εμβαθύνουν σε θέματα όπως η ηγεσία, η λειτουργία ομάδας, η συνεργασία, η επικοινωνία, η συνέπεια, η επίλυση συγκρούσεων, η λήψη αποφάσεων, η πρωτοβουλία, η υπευθυνότητα, η εμψύχωση, το ενδιαφέρον, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κ.ά.

Παροτρύνονται να θέσουν στόχους, να υλοποιήσουν επιθυμίες και εκτίθενται σε φιλοσοφικές έννοιες όπως η ευτυχία, η ισότητα, η καλοσύνη, η αγάπη, η φαντασία, ο στοχασμός, η ακρόαση, ο διάλογος. Δραστηριότητες που αναπτύσσουν την ερευνητική τους ικανότητα, βοηθούν στην νοητική τους ανάπτυξη και καλλιεργούν το πνεύμα τους.

Το Ορεινό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 12 ημέρες και περιλαμβάνει πεζοπορίες σε μονοπάτια του Ολύμπου. Διάσχιση της χαράδρας του «Ενιπέα» και βουτιές στα μαγευτικά νερά του. Ανάβαση στο «Οροπέδιο των Μουσών» με διανυκτερεύσεις σε δύο ορειβατικά καταφύγια. Επιπλέον, περιλαμβάνει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Δίον και ξενάγηση.

Τα παιδιά μέσω της εμπειρίας τους αναπτύσσουν μια βαθιά σχέση με το φυσικό περιβάλλον η οποία τα βοηθά να αγαπήσουν την φύση, τον εαυτό τους ως μέρος της και να μεγαλώσουν έχοντας την γνώση της σύνδεσης και της υγιούς αλληλεπίδρασης με αυτήν.

Φύση: Από το αρχαιοελληνικό «φύω», φυτρώνω, θεριεύω, αναπτύσσομαι.

Μυρίζουμε και ακούμε το Δάσος που αυτές τις μέρες είναι το σπίτι μας, παρατηρούμε, παίζουμε και λερωνόμαστε, ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και τον φυσικό κόσμο. Δενόμαστε με τους συνοδοιπόρους μας σε αυτή την εμπειρία και αντιλαμβανόμαστε την αξία της συνεργασίας και της συμμετοχής στα κοινά.

Αγαπάμε το όλον και γινόμαστε μέρος του.

Το πρόγραμμα διαρκεί 12 ημέρες και η ώρα συνάντησης είναι στις 3 Ιουλίου 8:00 το πρωί

 

Για πληροφορίες και εγγραφή:

Ομαδικές εγγραφές:

ή

στείλτε email στο info@aethercreative.gr