Post main image

«14 λεπτά FairLife» είναι ο τίτλος της νέας καμπάνιας της FairLife κατά του καπνίσματος από τους νέους. Η FairLife συστρατεύεται με ομάδα εφήβων εθελοντών σε μια σειρά δράσεων κατά του καπνίσματος, από νέους για νέους!

Η «FairLife – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, στηρίζοντας ενεργά όλες τις πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την πρόληψη και ευαισθητοποίηση για την υγεία των πνευμόνων και εν γένει την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, απευθύνεται αυτή τη φορά σε ένα κοινό ευαίσθητο και παράλληλα πολύ σημαντικό για το μέλλον αυτού του τόπου, τους εφήβους και νέους. Κανένας δεν θα μπορούσε να μεταδώσει σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά το μήνυμα ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία από τους ίδιους τους νέους.

Στο πλαίσιο αυτό  το video «14 λεπτά FairLife- από νέους για νέους», είναι το πρώτο από μια σειρά δράσεων της καμπάνιας κατά του καπνίσματος, που οργανώνει η FairLife σε συνεργασία με μια ομάδα εφήβων εθελοντών σε σχολεία και χώρους για νέους, με πρεσβευτές της ιδέας να είναι τα ίδια τα παιδιά.

Ο Ορέστης – Φώτης Μικελάκης, μαθητής Α’ Λυκείου ο νεότερος σε ηλικία Ambassador της FairLife, πήρε την πρωτοβουλία να απευθύνει ένα κάλεσμα στα ίδια τα παιδιά να μιλήσουν ανοιχτά για το κάπνισμα, να φωνάξουν δυνατά πως υπάρχουν χιλιάδες καλύτεροι τρόποι να ζήσεις και να κερδίσεις αυτά τα 14 λεπτά ζωής που αποδεδειγμένα κόβει από τη ζωή σου κάθε τσιγάρο.

Το video που δημιούργησε η ομάδα των 11 μαθητών από 9 διαφορετικά σχολεία, είναι ένα κάλεσμα από τα ίδια τα παιδιά προς τους συνομηλίκους τους να έρθουν κοντά, να πλαισιώσουν δυναμικά την αρχική αυτή προσπάθεια, ώστε μια μικρή ομάδα εφήβων-πρεσβευτών της ιδέας να μεγαλώσει και να γίνει μια τεράστια δύναμη που θα διεκδικήσει μια γενιά, τη δική τους γενιά, να γίνει η πρώτη γενιά χωρίς κάπνισμα.

Η Κορίνα Πατέλη Bell, πρόεδρος της FairLife LCC, δήλωσε: «Στην Ελλάδα το 1/5 του συνόλου των θανάτων, περισσότεροι από 20.000 ετησίως, σχετίζονται με το κάπνισμα, συμπεριλαμβανομένου τόσο του ενεργητικού όσο και του παθητικού καπνίσματος. Το video 14 λεπτά FairLife, που δημιούργησε με πολύ κέφι και έμπνευση για εμάς ο Ορέστης, μαθητής της 1ης Λυκείου στο Κολλέγιο Ψυχικού, ο νεότερος Ambassador της FairLife, είναι για όλους εμάς μια επιβεβαίωση ότι η νέα γενιά διεκδικεί ένα μέλλον με υγεία, ένα μέλλον μακριά από το κάπνισμα. Συστρατευόμαστε στην προσπάθεια του Ορέστη και όλων των παιδιών και τους ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση του video», που στηρίζει τους σκοπούς και τα μηνύματα του φορέα, γιατί «Η Ζωή πρέπει να κόβει την ανάσα και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα»!

Ο Ορέστης – Φώτης Μικελάκης μιλώντας για την επαφή του με τη FairLife αναφέρει τα εξής: «H πρώτη μου γνωριμία με την κοινωνική οργάνωση FairLife L.C.C. ήταν μέσω μιας συνέντευξης της ιδρύτριας της, Κορίνα Πατέλη Βell, που παραχώρησε στη γνωστή δημοσιογράφο και χρονογράφο Ρέα Βιτάλη. Δεν ήταν μόνο η προσωπική ιστορία που με συγκίνησε και ο σκοπός για την ενημέρωση για τον καρκίνο του πνεύμονα που με παρακίνησε να υποβάλλω αίτημα να γίνω εθελοντής. Ήταν κυρίως η στάση ζωής της που εκτιμώ, θαυμάζω, και που νομίζω όλοι μας οφείλουμε να επιδιώκουμε. Να κάνουμε στη ζωή μας το πρόβλημα λύση, τον πόνο δύναμη, την απώλεια ελπίδα, κάθε τέλος μια καινούρια αρχή.
Στο λίγο διάστημα που είμαι εθελοντής στον τομέα της ευαισθητοποίησης των νέων σχετικά με τις συνέπειες του καπνίσματος και του ατμίσματος έμαθα πολλά, γνώρισα και συνεργάστηκα με συνομηλίκους μου, αξιοποιήσαμε δημιουργικά τον ελεύθερο μας χρόνο για την υλοποίηση μιας νεανικής αντικαπνιστικής εκστρατείας.
Μπορούμε και εμείς να σώσουμε ζωές μέσα από την FairLife L.C.C. Γιατί όλοι μας μπορούμε να κάνουμε πολλά, μαζί ακόμα περισσότερα. Η γνώση, η πρόληψη και η πρώιμη διάγνωση είναι το καλύτερο φάρμακο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα».

Δείτε τα «14 λεπτά FairLife» στα video του YouTube:

Πηγή: healthstories.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς οι γειτονιές με περισσότερο πράσινο βοηθούν στη διακοπή του καπνίσματος