Post main image
Όλοι λατρεύουμε τους σούπερ-ήρωες, ο Iron Man, o Batman, και ο Spider-man σίγουρα ενθουσιάζουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά αφού είναι αυτοί που στα μάτια τους θα σώσουν τον κόσμο και θα προστατεύσουν τους αδύναμους. Ωστόσο πάντα υπάρχει χώρος στη φαντασία τους για να δημιουργήσουμε και νέους. Άλλωστε ποιος είναι πιο κατάλληλος για να δημιουργήσει  νέους ήρωες από τα παιδιά; Έτσι, παιδιά από διαφορετικές χώρες δέχτηκαν μία πρόκληση: να δημιουργήσουν νέους σούπερ-ήρωες.
Τα παιδιά έχουν την ικανότητα να δημιουργούν μοναδικά και αυθεντικά πράγματα με την απεριόριστη φαντασία τους και συχνά αντλούν έμπνευση από τους ήρωες που βλέπουν στα κόμικς και τις ταινίες. Τα ίδια μάλιστα ονειρεύονται να γίνουν και αυτά ήρωες.
Τα παιδιά που δέχτηκαν την πρόκληση και δημιούργησαν τους δικούς τους υπερήρωες δεν γνώριζαν ότι τα δικά τους σχέδια θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη πιο αληθοφανή μορφή με τη βοήθεια ενός εικονογράφου. Τα σχέδια των παιδιών έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αφού φαίνεται μέσα από αυτά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα θέματα της επικαιρότητας. Δημιούργησαν έτσι τους ήρωες που έρχονται αντιμέτωποι με την κρίση στον τομέα της υγείας, στο περιβάλλον, τις οικολογικές καταστροφές.
#1  Ο “Σούπερ γιατρός” από την Helena (ετών 7, Αργεντινή)

“Super Doctor” (Super Doctora) By Helena (Aged 7, Argentina)

Οι γιατροί σε όλο τον κόσμο κάνουν εξαιρετική δουλειά αλλά το έργο τους γίνεται ακόμη πιο δύσκολο στην παρούσα φάση. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τον “Σούπερ γιατρό” αφού ο ίδιος μπορεί να αναγνωρίσει που βρίσκονται άρρωστα παιδιά και να μεταφερθεί αυτόματα εκεί. Και όχι δεν πρόκειται για μια απλή επίσκεψη ενός γιατρού στο σπίτι αφού αυτός ο ήρωας καταφτάνει με την ιπτάμενη σανίδα της και την γεμάτη με μαγικά φάρμακα τσάντα της. Εάν κατά τη διάρκεια της θεραπείας το άρρωστο παιδί ξυπνήσει πριν να ολοκληρωθεί η θεραπεία, η νεράιδα του Σούπερ γιατρού θα τα απασχολήσει λέγοντάς τους ιστορίες και ανέκδοτα.

#2  Ο “Ossh”( Ocean Saving Superhero)/ O υπερήρωας που σώζει τους ωκεανούς από τον Harry (ετών 11, Αγγλία).

“Ossh” (Ocean Saving Superhero) By Harry (Aged 11, England)

Οι ωκεανοί μας είναι πολύτιμοι, και δεν υπάρχουν πολλοί υποθαλάσσιοι σούπερ- ήρωες. Ο “OSHH” είναι ένας σούπερ σύγχρονος ήρωας του οποίου το όπλο ρουφάει τα πλαστικά από τον ωκεανό και τα μετατρέπει σε οξυγόνο. Η στολή του ήρωα είναι έτσι φτιαγμένη ώστε να καμουφλάρεται και να προστατεύεται ο ίδιος. Οι μπότες πύραυλοι δεν τον βοηθάνε μόνο να κολυμπάει γρηγορότερα αλλά και να περπατάει υποθαλάσσια στα σπήλαια.

#3  Η “Vanessa” από τη Viola (ετών 11, Ουκρανία)

“Vanessa” By Viola (Aged 11, Ukraine)

Ευχηθήκατε ποτέ να έρθει και να σας σώσει ένας υπερήρωας; H Vanessa μπορεί να διαβάσει το μυαλό και να χρησιμοποιήσει τις κεραίες της ώστε να εντοπίσει τους καλούς ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και τους κακούς ανθρώπους που χρειάζεται να σταματήσουν. Μπορεί να μην είναι ικανή να πετάξει αλλά η Vanessa μπορεί να πηδήξει πραγματικά μακριά και η παρέα της, οι μικρές νεράιδες και τα ξωτικά, είναι πάντα κοντά της.

#4  “Rosie η πολύχρωμη λαμπερή νοσοκόμα κατά του Covid” από την Hannah (ετών 8, Αγγλία)

“Rosie The Rainbow Sparkle Covid Nurse” By Hannah (Aged 8, England)

Η εποχή του Κορωνοϊού μας έδωσε την Rosie. Όταν εκείνη φωνάζει ” Με τη δύναμη της πολύχρωμης γάτας” η γάτα της, η Σκιά εκτοξεύει ουράνια τόξα στον άτακτο Covid μεταφέροντας τον στον φιόγκο στα μαλλιά της Rosie για ασφαλή αποθήκευση. Η Rosie έχει επίσης έναν δράκο που ονομάζεται Spark, κυρίως για παρέα.

#5  Ο “Andrey” από τη Nadya (ετών 6, Ουκρανία)

“Andrey” By Nadya (Aged 6, Ukraine)

Σε όποια γλώσσα και αν ακούσουμε τη φράση “Πάμε” κινητοποιούμαστε άμεσα. Αυτό είναι και το σύνθημα του Andrey, του ήρωα της 6χρονης Nadya.

#6  “Ο διασώστης των θαλασσών” από τον Ηλία (ετών 9, Ελλάδα)

“Sea Rescuer” By Elias (Aged 9, Greece)

Σαν άλλος υποθαλάσσιος Batman, ο “Διασώστης των Θαλασσών” χρησιμοποιεί κάποια γκατζετάκια για να διασώζει τους ανθρώπους και όχι κάποια από τις συνηθισμένες υπερδυνάμεις. Τα γκατζετάκια περιλαμβάνουν περιστρεφόμενα βατραχοπέδιλα και έναν δίσκο στο στήθος του για να μπορεί να βλέπει στο σκοτάδι ή όταν υπάρχει καταιγίδα. Ανεξάρτητα από το όνομά του στόχος του υπερήρωα είναι η διάσωση των ωκεανών, των ποταμών και λιμνών.

#7 Ο “Προβατο- Ήρωας” από Wyatt (ετών 5, Αγγλία) 

“Sheep-Man” By Wyatt (Aged 5, England)

Κάπου στην Αγγλία, ένας μυστηριώδης αγρότης χάρη στο μάλλινο παλτό του μετατράπηκε σε “Προβατο- Ήρωα”. Ο σκοπός αυτού του ήρωα είναι να προστατεύει τις φάρμες και τα ζώα από τις επιθέσεις, πυροβολώντας με μαλλί.

#8 “Ξιφομάχος- Ήρωας” από τον Martin (ετών 8, Ισπανία) 

“Swashbuckler Man” (Super Espadachín) By Martin (Aged 8, Spain)

Το μυστικό όπλο του Ξιφομάχου είναι το χρυσό σπαθί του. Εάν το πετάξει, αυτό επιστρέφει πίσω και έχει την ικανότητα να αντιμετωπίζει τους εχθρούς με τις ακτίνες του. Ενώ δεν μπορεί να πετάξει, ο Ξιφομάχος είναι πολύ καλός στο να πηδάει, να στριφογυρίζει στον αέρα και έτσι να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από οποιονδήποτε εχθρό.

#9  “Ο σουπερ -Πάγος” από την Dante (ετών 5, Αργεντινή) 

“Super Ice” (Super Hielo) By Dante (Aged 5, Argentina)

Η υπερδύναμη του “Σούπερ-Πάγου” είναι να σβήνει τις φωτιές από τα δάση πετώντας πάνω τους και πυροβολώντας με νεροβόμβες. Ο “Σούπερ- Πάγος” μπορεί να πίνει νερό από τα ποτάμια και έτσι οι δυνάμεις τους δεν τον εγκαταλείπουν ποτέ. Ο “Σούπερ-Πάγος” έχει και ένα τετράποδο βοηθό έναν τεράστιο σκύλο από πάγο ο οποίος πυροβολεί με ακτίνες πάγου που βγαίνουν από τα μάτια του.

#10 “Crypton” από τον Jacob (ετών 10, Φιλιππίνες) 

“Crypton” By Jacob (Aged 10, Philippines)

Ποιος χρειάζεται βοηθούς όταν μπορεί να κλωνοποιήσει τον εαυτό του; Ο Crypton φοράει μία πράσινη ελαστική στολή η οποία είναι ανθεκτική στις καταιγίδες και μπορεί να πολλαπλασιαστεί έτσι ώστε να βοηθάει περισσότερα από ένα πρόσωπα κάθε φορά. Χάρη σε αυτή του τη δυνατότητα για τηλεμεταφορά δεν χρειάζεται να σπαταλήσει χρήματα σε αεροπορικά εισιτήρια για να πάει εκεί που θέλει. Ο “Crypton” χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να θεραπεύσει τους ανθρώπους και τη φύση απαλάσσοντάς τους από τις πληγές και κάνοντας τον αέρα να μυρίζει πιο ευχάριστα.

Δείτε ακόμα:

Πώς θα ήταν οι ζωγραφιές των παιδιών αν “ζωντάνευαν”;