Post main image

Το Πάσχα πλησιάζει και θα είναι το πρώτο πιο κανονικό μας μετά από δύο χρόνια κορωνοϊού. Πρέπει, λοιπόν, να το τιμήσουμε δεόντος και να είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι γι’ αυτό. Και με το “εξοπλισμένοι”, εννοώ με λαμπάδες, σοκολατένια αβγά, πασχαλινά διακοσμητικά και οτιδήποτε άλλο χρειάζεσαι για να ζήσεις στο φουλ αυτή την περίοδο. Όπως, όμως, θα περάσεις εσύ καλά αυτές τις μέρες, δεν θα ήταν καλό να βοηθήσεις να φτιάξεις και τη διάθεση άλλων, που το έχουν ανάγκη; Ο τρόπος είναι απλός. Αγοράζοντας ό,τι πασχαλινό χρειάζεσαι από ΜΚΟ και σωματεία, που με τα έσοδα των αγορών σου θα βοηθήσουν παιδιά και ανθρώπους σε ανάγκη.

Σχεδία

Η Σχεδία ξεκίνησε ως ένα περιοδικό, με κύριο σκοπό να βοηθήσει τους άστεγους. Το καταφέρνει δίνοντάς τους ένα εισόδημα και τοποθετώντας τους στη θέση των πωλητών της. Πλέον, με τον ίδιο σκοπό, λειτουργεί και το Σχεδία Home, όπου μπορείς να φας, να πιεις και να ακούσεις μουσική. Εκεί βρίσκεται και το Σχεδία Αρτ, με δημιουργίες από ανακυκλωμένα υλικά, όπως τα απούλητα προηγούμενα τεύχη. Για το Πάσχα, στην ιστοσελίδα του Σχεδία Home μπορείς να βρεις λαμπάδες είτε μόνες τους, είτε συνοδευμένες από ένα βιβλίο για παιδιά.

Λαμπάδα και το βιβλίο “Ο Μπαμπάς μου”, 20€

Λαμπάδα με στοιχεία από ανακυκλωμένα περιοδικά, 5€

Φλόγα

Βασικός στόχος της Φλόγας είναι η στήριξη παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Το κύριο μέσο τους γι’ αυτό είναι η πίεση, ώστε να δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο, που θα αφορά τα νοσοκομεία και τα ογκολογικά τμήματα, την ψυχολογική υποστήριξη και την ενημέρωση και την εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων, εδώ θα βρεις λαμπάδες, μεταλλικά αβγά με καραμέλες και χειροποίητα σαπούνια με πασχαλινά σχέδια.

Πασχαλινά κασπώ με σοκολατάκια, 6€

Λαμπάδα μελισσούλα, 14€

Αμυμώνη

Τα “όπλα” της Αμυμώνης είναι η εκπαίδευση, η θεραπεία, η στήριξη και η συμβουλευτική. Ο σκοπός της; Τα άτομα με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανεξαρτητοποίηση στην καθημερινή τους ζωή. Εσύ μπορείς να την στηρίξεις αγοράζοντας λαμπάδες, σοκολατένια αβγά και πασχαλινά διακοσμητικά.

Αβγό γεμισμένο με σοκολατένια αβγουλάκια, 10€

Λαμπάδα με σβούρα, 7€

Το Εργαστήρι

Το Εργαστήρι έχει δημιουργηθεί από γονείς, με παιδιά με νοητική υστέρηση. Βασικός του σκοπός είναι να δημιουργήσει ειδικές κατοικίες, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών τους, όταν πλέον οι ίδιοι δεν θα βρίσκονται κοντά τους και δεν θα μπορούν να συνεχίζουν να τα φροντίζουν. Στο e-shop του, μπορείς να βρεις λαμπάδες, αλλά και πασχαλινό τσουρέκι.

Πασχαλινό τσουρέκι, 5€

Λαμπάδα με κεραμικό μουστάκι, 10€

Λάμψη

Ιδρύθηκε το 1987 από γονείς της Βορείου Ελλάδος, που τα παιδιά τους έχουν διαγνωστεί με κακοηθή νοσήματα και νοσηλεύτηκαν στα παιδ-ογκολογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης. Σκοπός τους είναι η στήριξη με κάθε τρόπο οικογενειών που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, η βελτίωση της παιδιατρικής και ιατρικής φροντίδας των παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και η ενημέρωση της κοινωνίας. Για το Πάσχα, μπορείς να αγοράσεις από τη Λάμψη λαμπάδα, κολιέ, διακοσμητικά και φαναράκια.

Διακοσμητικό “κοτούλα”, 18€

Λαμπάδα “καραβόπανο”, 6€

Φροντίδα για το παιδί

Ο σύλλογος Φροντίδα για το παιδί έχει αναλάβει εδώ και 9 χρόνια την στήριξη άπορων και άρρωστων παιδιών. Αυτό το κάνει καλύπτοντας τόσο τις βασικές και συνεχιζόμενες ανάγκες των ίδιων, όσο και των οικογένειών τους. Βασίζεται αποκλειστικά σε εθελοντική δουλειά και δωρεές, οπότε είναι μία καλή ιδέα να συνεισφέρεις αγοράζοντας από εδώ τη λαμπάδα σου.

Λαμπάδα σκίουρος, 12€

Λαμπάδα φεγγάρι, 12€

Ανοιχτή Αγκαλιά

Ο οργανισμός προσπαθεί να γίνει μία αγκαλιά για όποιον το έχει ανάγκη. Στις προτεραιότητές του βρίσκονται τα παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ελλάδας, οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών της χώρας και όλες οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Μπορείς να βοηθήσεις το έργο του, αγοράζοντας κάποιο από τα κεραμικά πασχαλικά κεραμικά του e-shop του.

Χειροποίητο κεραμικό αβγό, 15€

Χειροποίητο κρεμαστό κεραμικό πουλί, 30€

Παιδικά Χωριά SOS

Για πάνω από 70 χρόνια, τα Παιδικά Χωριά SOS χαρίζουν μία οικογένεια σε κάθε παιδί. Είτε αυτό σημαίνει ότι εκείνα του δίνουν στέγη, είτε ότι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει με την οικογένειά του. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα έχει 23 δόμες, που φροντίζουν το έργο αυτό να συνεχιστεί σε διαφορετικές πόλεις της χώρας. Για το Πάσχα, από εδώ μπορείς να αγοράσεις λαμπάδες, κεραμικά και ξύλικα διακοσμητικά, ακόμα και παιχνίδια.

Κεραμική κότα πουά, 3,50€

Λαμπάδα με κρεμαστό ψάρι, 12€

Make-A-Wish

Αν ένα παιδί πάσχει από μία πολύ σοβαρή ασθένεια, το Make-A-Wish είναι πάντα εκεί, φροντίζοντας η μεγαλύτερη επιθυμία του να γίνει πραγματικότητα. Εξάλλου, έρευνες έχουν δείξει ότι αυτή η πρακτική βοηθάει να ενισχυθεί όχι μόνο η ψυχική δύναμη των παιδιών, αλλά και η σωματική. Αν θες να βοηθήσεις να εκπληρώσει ακόμα περισσότερες ευχές, μπορείς να αγοράσεις από αυτό λαμπάδες, διακοσμητικά αβγά, καλάθια, παιχνίδια, τσάντες και κοσμήματα.

Κολιέ αβγό, 10€

Λαμπάδα με 3 αστέρια, 12€

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Τα τελευταία 26 χρόνια έχει μοναδικό σκοπό κάθε παιδί να χαμογελάει. Γι’ αυτό προσφέρει την στήριξη και τη βοήθειά του σε παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας, που έχουν εξαφανιστεί, με προβλήματα υγείας ή/και βρίσκονται ή οδεύουν προς την φτώχεια. Στο πασχαλινό e-shop του μπορείς να βρεις λαμπάδες, σοκολατένια αβγά, βραχιολάκια, κάρτες, μαγνητάκια και πήλινα αβγά.

Βραχιολάκι νονά, 7€

Λαμπάδα “Με Χαμόγελο” τετράγωνη, 7€

ARTεμείς (ΕΛΕΠΑΠ)

Από το 1937, το ΕΛΕΠΑΠ, με τα παραρτήματα σε έξι διαφορετικές πόλεις, προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά. Πιο συγκεκριμένα, αναλαμβάνει τη διά βίου στήριξη των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους. Στο e-shop του, ARTεμείς, μπορείς να βρεις λαμπάδες, πασχαλινά κοσμήματα και διακοσμητικά και πασχαλινά μπισκότα και σοκολατένια αβγά.

Σοκολατένιο αβγό με μπλε σκυλάκι, 28€

Λαμπάδα καρότο, 12€

Πηγή: oneofus.gr

Δείτε ακόμα:

Η πιο εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια