1st KIDOT Festival

Header image

1st KIDOT Festival

Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
30 Σεπτεμβρίου & 1 Οκτωβρίου 2017
11:00 - 20:00
Event header icon
Header image
Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
30 Σεπτεμβρίου & 1 Οκτωβρίου 2017
11:00 - 20:00

Έχοντας μία πολυετή διαδρομή στη διοργάνωση φεστιβάλ και πολιτιστικών εκδηλώσεων, η ομάδα του KIDOT θέλησε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της, με στόχο να αναπαράγει και να μεταδώσει το δικό της θετικό βίωμα, σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των σημερινών παιδιών και οικογενειών.

Στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2017, το Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης φόρεσε τα γιορτινά του και υποδέχτηκε τα παιδιά του αύριο με τα πελώρια χαμόγελα και την αστείρευτη όρεξη για μάθηση και παιχνίδι.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, παιδιά όλων των ηλικιακών ομάδων, έφηβοι, καθώς και ενήλικες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια, να παρακολουθήσουν ψυχαγωγικά event, να ενημερωθούν συμμετέχοντας σε ανοιχτές συζητήσεις, να γνωρίσουν επαγγελματίες και φορείς που διαθέτουν προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με το παιδί και τον έφηβο, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να παίξουν ελεύθερα και να ξεκουραστούν στα ειδικά διαμορφωμένα lounge,  να δοκιμάσουν λαχταριστά πιάτα και δροσερά ροφήματα και να διασκεδάσουν με τη μουσική των DJ’s και τα παιχνιδιάρικα pop up events.

Ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων, η αμέριστη βοήθεια των υποστηρικτών και η θερμή ανταπόκριση των επισκεπτών, οι οποίοι αγκάλιασαν το εγχείρημά της ομάδας του KIDOT, είχαν ως αποτέλεσμα μια φαντασμαγορική εκδήλωση, συνεισφέροντας τα μέγιστα και βοηθώντας το KIDOT Festival να εξελιχθεί στο πιο ολοκληρωμένο φεστιβάλ για το παιδί, τον έφηβο, αλλά και ολόκληρη την οικογένεια!

 

Δράσεις 1st KIDOT Festival:

 • KIDOT Workshops 
 • KIDOT Talks & Ανοιχτές Συζητήσεις 
 • KIDOT Market & Expo Υπηρεσιών 
 • Food & Drinks Corner 
 • Side Events

 

Statistics

Full width image

Video player

Video player

  Full width image

  Workshops

  Αποτελώντας τον κεντρικό άξονα του φεστιβάλ, τα KIDOT Workshops σύστησαν στους επισκέπτες μας  ομάδες και φορείς της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας που εντάσσονται στον τομέα της τυπικής και άτυπης μάθησης. Εκπαιδευτές και εμψυχωτές μύησαν  τους επισκέπτες του 1st KIDOT Festival σ’ έναν συναρπαστικό κόσμο δραστηριοτήτων με ποικίλες θεματικές, μέσα από τη χρήση διαφορετικών υλικοτεχνικών μέσων και εκπαιδευτικών εργαλείων, πραγματοποιώντας δράσεις σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα. Τα σεμινάρια και οι ομάδες δραστηριοτήτων του KIDOT Festival ήταν σχεδιασμένες για παιδιά και εφήβους όλων των ηλικιών, από 5 έως 18 ετών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια τα οποία έδωσαν τη δυνατότητα συμμετοχής και στους συνοδούς των μικρών μας φίλων.

   

  Full width image

  Side Events

  Κρυφές γωνιές παιχνιδιού, pop-up δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, ζογκλέρ, face painting, photo booths, μεταμφιέσεις, προβολές ταινιών και μουσικά Dj set  είναι μόνο μερικά από τα side events που συμπλήρωσαν τις εκδηλώσεις του 1st KIDOT Festival και κάλεσαν μικρά και μεγάλα παιδιά να γίνουν κομμάτι της διήμερης αυτής γιορτής!

   

  Full width image

  Market

  Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές δράσεις και τις ομιλίες του KIDOΤ Festival λειτούργησε εκθεσιακός χώρος προϊόντων και υπηρεσιών. Παιχνίδια, artwork, χειροποίητα αντικείμενα, αξεσουάρ και ρουχισμός, βιβλία και πολλά άλλα καθώς και επαγγελματικές υπηρεσίες συνέθεσαν μια διαφορετική Expo για το παιδί και όλη την οικογένεια.

  Μέσα από την φιλοξενία  επαγγελματιών και ιδιωτών, το KIDOT Market προσέφερε στους επισκέπτες του την ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν νέα προϊόντα, να συνομιλήσουν και να ενημερωθούν για σύγχρονα θέματα και τάσεις γύρω από το παιδί και τον έφηβο και να γνωρίσουν πληθώρα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στη πόλη προσφέροντας υπηρεσίες σε ολόκληρη την οικογένεια.

   

  Full width image

  Food & Drinks

  Σε συνεργασία με μερικά από τα πιο γνωστά καταστήματα εστίασης της πόλης  το KIDOT Festival δημιούργησε ένα Food & Drink corner!  Street food και light bites, customized παιδικά μενού, δροσερές σαλάτες, φρέσκοι χυμοί, soft-drinks και moctails πρόσφεραν ένα γευστικό διάλειμμα με ποικιλία γαστρονομικών επιλογών στους επισκέπτες του KIDOT Festival.

   

  Δείτε τους συμμετέχοντες

  Full width image

  Συμμετέχοντες

  Υποστηρικτές

  Χορηγοί επικοινωνίας

  back-to-top

  NEXT SECTION

  4th KIDOT Festival
  Link icon

  NEXT SECTION

  4th KIDOT Festival
  Link icon