2nd KIDOT Festival

Header image

2nd KIDOT Festival

Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
15 & 16 Σεπτεμβρίου 2018
11:00 - 20:00
Event header icon
Header image
Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
15 & 16 Σεπτεμβρίου 2018
11:00 - 20:00

To 2nd KIDOT Festival επέστρεψε το 2018 δριμύτερο! Ο πλανήτης KIDOT διαμορφώθηκε για δεύτερη χρονιά στο πάντα φιλόξενο Δημαρχιακό Μέγαρο και παρουσίασε ένα ανανεωμένο πρόγραμμα με 100 ολοκαίνουργιες δράσεις, αλλά και προσθήκες-έκπληξη όπως τα All Day Events. Οι 55 συμμετέχουσες επιχειρήσεις έδωσαν και αυτή τη χρονιά το “παρών” τους συμβάλλοντας σε μία ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση! Έτσι, όλοι μαζί  δημιουργήσαμε το κατάλληλο σκηνικό για τους 12.000 επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και έζησαν μία μοναδική φεστιβαλική εμπειρία.

 

Δράσεις 2nd KIDOT Festival:

 • KIDOT Market Προϊόντων και Υπηρεσιών
 • KIDOT Workshops
 • KIDOT Talks 
 • Side Events
 • All Day Events
 • Food Corner
 • Lounge & Kids Areas

Statistics

Full width image

Video player

Video player

  Full width image

  Workshops

  Καλλιτεχνικά και μουσικά εργαστήρια, ομάδες τεχνολογίας και επιστήμης, ψυχοπαιδαγωγικά παιχνίδια και σεμιναριακές δραστηριότητες είναι μόνο μερικά από τα KIDOT Workshops, που προσκάλεσαν μικρούς και μεγάλους ν’ ανακαλύψουν και ν’ αναπτύξουν καινούργιες δεξιότητες μέσα από την ενεργό συμμετοχή, τη βιωματική μάθηση και το παιδαγωγικό παιχνίδι!

   

  Τα KIDOT Workshops είναι δραστηριότητες κλειστού τύπου με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, τα οποία χαρακτηρίζονται από σαφές χρονικό πλαίσιο διεξαγωγής και ακολουθούν συγκεκριμένη ροή και δομή δράσεων. Απευθύνονται σε παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως και εφήβους 15 ετών, αλλά και σε γονείς – συνοδούς, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει και σεμινάρια ενηλίκων και δραστηριότητες αλληλεπίδρασης γονέα-παιδιού!

  Full width image

  Side Events

  Survivor games, κρυμμένοι θησαυροί και αθλητικές δραστηριότητες, open air εργαστήρια, συμμετοχικά μουσικά δρώμενα και μαθήματα χορού ανοιχτού τύπου, flash mobs, παιχνίδια που ζωντανεύουν και ξεκαρδιστικοί clown μετέτρεψαν το KIDOT Festival σε μια πραγματική γιορτή για τα παιδιά όλων των ηλικιών!

   

  Full width image

  Market

  Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές και τις ψυχαγωγικές δράσεις του KIDOΤ Festival, δημιουργήθηκε  ένας χώρος Market, μια αγορά προϊόντων και υπηρεσιών. Παιχνίδια, artwork, χειροποίητα αντικείμενα, αξεσουάρ και ρουχισμός, βιβλία και πολλά άλλα, καθώς και επαγγελματικές υπηρεσίες συνέθεσαν  μια διαφορετική αγορά για το παιδί και τον έφηβο. Μέσα από την φιλοξενία επαγγελματιών και εταιρειών, το KIDOT Market προσέφερε στους επισκέπτες του την ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν νέα προϊόντα, να συνομιλήσουν και να ενημερωθούν για σύγχρονα θέματα και τάσεις γύρω από το παιδί και τον έφηβο και να γνωρίσουν πληθώρα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην πόλη, προσφέροντας προϊόντα και  υπηρεσίες σε ολόκληρη την οικογένεια.

  Δείτε τους συμμετέχοντες στο Market

  Full width image

  Talks

  Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, η ομάδα του KIDOT, σε συνεργασία με φορείς και δομές των οποίων οι υπηρεσίες αφορούν το παιδί και τον έφηβο, διοργάνωσε τα KIDOT Talks. Μια σειρά ομιλιών- ανοιχτών συζητήσεων που απευθύνονταν σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές συναφών σχολών, αλλά και σε όλους όσους επιθυμούσαν να ενημερωθούν για σύγχρονα θέματα γύρω από το παιδί και τον έφηβο.

  Full width image

  Food & Drinks

  Λαχταριστά πιάτα και δροσερά ροφήματα συμπλήρωσαν τη φεστιβαλική εμπειρία μικρών και μεγάλων. Σε συνεργασία με μερικά από τα πιο γνωστά καταστήματα εστίασης της πόλης, το KIDOT Festival δημιούργησε ένα Food & Drinks corner που ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς. Street food και light bites, customized μενού, δροσερά soft-drinks και πρωτότυπα γλυκίσματα  προσέφεραν  ένα γευστικό διάλειμμα με ποικιλία γαστρονομικών επιλογών στους επισκέπτες του KIDOT Festival.

  Δείτε τους συμμετέχοντες

  Full width image

  All day Events

  Τα All Day ήταν η τελευταία κατηγορία δράσεων του KIDOT Festival, η οποία συμπλήρωσε  τη φεστιβαλική ατμόσφαιρα χαρίζοντας στιγμές παιχνιδιού, χαλάρωσης και ψυχαγωγίας σε μικρούς  και μεγάλους επισκέπτες. Lounge areas, χώροι ελεύθερου παιχνιδιού και αυτοτελή events ολοκλήρωσαν  τις εκδηλώσεις του 2nd KIDOT Festival και κάλεσαν  μικρά και μεγάλα παιδιά να γίνουν κομμάτι της διήμερης αυτής γιορτής!

   

  Full width image

  Χορηγοί επικοινωνίας

  Υποστηρικτές

  back-to-top

  NEXT SECTION

  3rd KIDOT Festival
  Link icon

  NEXT SECTION

  3rd KIDOT Festival
  Link icon